Armbalanser!

Armbalanser har for meg blitt en favoritt når det kommer til trening av kjernemuskulaturen. De krever litt styrke, men mest teknikk. Så finnes det selvfølgelig en del mer avanserte som også krever bevegelighet. Men her har jeg samlet et lite knippe hvis du vil prøve!

Scale

Hvis Lotus er tilgjengelig for deg anbefaler jeg å starte i den. Da er det lettere å få med seg bena opp. Trikset her er å tenke at du skal løfte knærne mer enn rumpa! Er armene dine så korte at du sliter med å få løftet rumpa kan du bruke kettlebells eller et par yogablokker. En annen mulighet er å starte med beina i kryss.

Kråke

En klassiker! Plasser hendene i skulderbredde og klem knærne inn i overarmene. I motsetning til forrige posisjon gjelder det her å løfte rumpa så høyt som mulig. Du kan også sette knærne inn i overarmen, helst så høyt opp mot armhulene som du klarer.

Eight-Angle

Denne er faktisk ikke så vanskelig som den ser ut! Trikset er å låse anklene sammen og klemme lårene mot armen. Tadaaa!  Armplasseringen er den samme som over.

Sidekråke med splitt (eller Eka Pada Koundinyasana 1)

Plasser hendene i skulderbredde og sett høyre albue i høyre hofte. Legg høyre kne på venstre albue og flytt vekten rolig fremover. Når du finner balansen kan du leke deg med å strekke høyre ben fram og venstre ben bakover. 

Dragonfly

Dette er en litt mer krevende armbalanse som du bør gjør en del forberedelser til. Prøv disse hofteåpnerene først:

Fra den sittende posisjonen; plasser høyre hånd i høyre hofte og plasser venstre fot så høyt oppe på venstre arm som mulig. Kjenner du ubehag i knærne, så dropp denne. 

Pass på å press ned hele håndflata! Å bære hele kroppsvekten er en mye større belastning for håndleddene enn det som kreves av dem til vanlig. Så sjekk at du ikke lar dette punktet slippe matta:

-Kristin