Self care

Her om dagen fikk jeg opp en reklame for en selfcare-app på Instagram. Jeg ble egentlig litt irritert. Å ha en liste med ting man skal gjøre for seg selv er jo på en måte en fin tanke, men jeg tenker at det like gjerne kan være en kilde til mer stress. For det blir jo enda flere ting man «må» gjøre. Så for min del hadde det nok virket mot sin hensikt. Mange liker jo lister. Jeg syns selv det føles tilfredstillende å krysse ut ting på lista, men da er liksom belønningen at jeg kan ta vare på meg selv og gjøre ting jeg har lyst til etterpå, når jeg er ferdig med det jeg gjøre.

Så fikk det meg også til å tenke på intensjonen min bak denne bloggen. Jeg vil jo gjerne komme med tips og oppmuntring her. Hvordan kan jeg gjøre det uten å bygge opp under presset vi alle kjenner på av og til. Vi skal liksom være flinke til alt mulig, ta ansvar for egen helse, vite hva vi vil og leve meningsfulle liv.

Jeg syns det er utrolig bra at vi har større fokus på mental helse, hvordan vi påvirker miljøet og menneskene rundt oss. Samtidig tror jeg dette kan føre til at man føler at man ikke strekker til. Så hva skal vi gjøre da? Bare gi opp? Det blir jo for dumt det og.

Jeg vet ikke helt om jeg har noe allment svar. Kanskje det beste er å reflektere litt over hva som gir deg glede og overskudd. Gi deg selv cred for det du allerede gjør. For jeg tror vi har behov for å kjenne at vi er bra nok innimellom. Å ikke alltid jobbe for å nå nye mål. En ting å tenke på er at det er ikke når vi trener at musklene og kroppen blir sterkere, men etter treningen under restitusjonen. Det er da kroppen bygger seg opp igjen etter å ha blitt brutt ned av treningsbelastningen. Kanskje dette er overførbart til hvordan vi tar vare på oss selv? I stedet for å lage en liste med at man skal sette av tid til meditasjon, å ta et bad, eller hva det måtte være, kanskje vi bare trenger å sette av tid til ingenting. Rett og slett skru ned tempoet litt og kjenne etter.

Hva gjør du for å ta vare på deg selv? Hva gir deg glede og energi? Hva bidrar til at livet ditt føles meningsfullt?

-Kristin