Seriøst folkens

Ok, så er ikke de fleste av oss særlig redd for å få noen dager med influensalignende sykdom. Det i seg selv er kanskje ikke verdt å være ekstra påpasselig med hoste- og håndhygiene, hvem vi omgås og hva vi berører. Det er likevel noen som blir veldig syke, og flere tusen har dødd. Men hvis akkurat du eller jeg ikke er i noen risikogruppe, er det ikke så farlig. Eller?

Når en sykdom er såpass smittsom, krever det faktisk at vi tar hensyn til det og hverandre. Hvis du ikke blir overbevist av at det kan bli alvorlig eller ta knekken på andre, hvis du setter turen til butikken eller en runde på treningssenteret høyere enn enn det å verne de rundt deg, så hør her. Hvis mange blir syke, blir flere alvorlig syke, flere blir kritisk syke og flere dør. Det blir fullere (enn det allerede er) på sykehusene. Det blir flere som må være bort fra jobb, inkludert i de som skal ta vare på de av oss som blir syke av korona eller andre sykdommer. Så i stedet for å ta så lett på selve sykdommen, eller det å være en uvitende smittebærer, foreslår jeg at du tenker over at mulighetene dine blir dårligere om du skulle få en annen sykdom, eller havne i en ulykke.

Enn så lenge går det forholdsvis bra her i Norge. Men for at det skal fortsette å gå greit må vi alle ta forholdsregler. Så vær så snill, om du ikke har det i deg å gjøre det for andre, husk at ressursene selv her i rike Norge ikke er uendelig.

Hvis du skulle befinne deg i karantene uten mye å ta deg til, så er det jo en ypperlig mulighet til litt selvpleie! Sjekk ut et av mine innlegg hunder Yoga eller Trening.

Dette bør du vite om koronaviruset (NRK).

Dette er et felles ansvar, og jeg klarer ikke holde tett hvis det jeg skriver kan gjøre selv en liten forskjell. Tror jeg endelig begynner å skjønne noe av hvordan Greta har det på innsiden.

-Kristin